Computernetwerken Levering Onderhoud Websites Actueel
Home Contact
Voordelig bellen
via internet!
Support
Windows 7 wegens succes verlengd
10-11-2009

De testversie van de opvolger van Windows Vista was vanaf donderdag al te downloaden door Msdn- en Technet-abonnees. Vrijdag werd ook de publieke testversie online gezet, maar door de massale belangstelling raakten de servers binnen de kortste keren overb

De testversie van de opvolger van Windows Vista was vanaf donderdag al te downloaden door Msdn- en Technet-abonnees. Vrijdag werd ook de publieke testversie online gezet, maar door de massale belangstelling raakten de servers binnen de kortste keren overbelast. Veel mensen slaagden er niet in om het bestand ter grootte van 2,5 gigabyte te downloaden.

Microsoft besloot om het programma tijdelijk offline te zetten, zodat er in de tussentijd meer servercapaciteit gerealiseerd kon worden. Zondag werd de toegang tot de download weer hersteld.

Downloadlimiet
Oorspronkelijk wilde Microsoft alleen de eerste 2,5 miljoen gebruikers toegang geven tot de openbare testversie, maar omdat de toeloop groter was dan verwacht is die limiet nu opgeheven.

Het Windows-team meldde zondag op zijn weblog dat de termijn waarin de gratis download te verkrijgen is, verlengd is tot 24 januari, ongeacht het aantal downloaders. Het team geeft toe dat de situatie 'niet ideaal' was, en biedt zijn excuses aan voor het ongemak.

Feedback
Microsoft heeft de testversie online gezet zodat gebruikers feedback kunnen geven. Op deze manier kan het nieuwe besturingssysteem nog bijgeschaafd worden voordat het, naar verwachting, eind dit jaar wordt uitgebracht.

Microsoft heeft beloofd het nieuwe systeem binnen drie jaar na het verschijnen van Vista uit te brengen. Vista werd in januari 2007 gelanceerd. Uit diverse tests blijkt al dat Windows 7 een stuk sneller draait dan Vista en XP.

<< Terug
Boekweitweg 4 6534 AC Nijmegen www.vananrooij-ict.nl info@vananrooij-ict.nl